מכתב אישי - מה הכוונה?
מכתב אישי כשמו כן הוא, הוא מכתב שנכתב למטרה אישית. המכתב לא נועד להישמע בפני קול והתוכן שלו מיועד לרוב לבן אדם בודד אחד או למספר מצומצם של אנשים.
המכתב נועד להעביר מסר מסוים, לעזור לנו להתמודד עם רגש חזק שנמצא אצלנו בלב. המטרה של המכתב משתנה בין המקרים השונים אבל בסופו של דבר, מדובר במכתב שנועד להביע תחושות ולהוביל לקצה מסוים.
מתי נרצה לכתוב מכתב אישי?
1. בשביל לומר תודה
המטרה הפשוטה והמקסימה ביותר למקרים בהם נרצה לכתוב מכתב אישי הוא בשביל להגיד תודה. יכול להיות מדובר בסיום של תקופה מורכבת במהלכה קיבלנו סיוע מחבר קרוב ואהוב או בתקופת מחלה ממושכת בה הרופא המטפל הפך את התהליך המורכב לנעים מעט יותר. יכול להיות מדובר בפסיכולוגית שלנו שידעה להכיל אותנו ולתמוך אותנו בכל קושי ובמילים אחרות – מכתב תודה אישי יכול להתאים בכל מקרה שבו נרצה להודות לאדם שלקח חלק משמעותי בחיים שלנו ותרם לנו בתהליך ההתפתחות האישי שלנו. היה שם בשבילנו בשפל ועזר לנו להבין שהוא זמני. אמירת תודה משמעותית לסגירת תקופה מורכבת בחיים שלנו וליכולת שלנו לצמוח ממנה ולהמשיך הלאה.
2. בשביל לבקש קידום
מקרה מעט יותר מורכב בו נרצה לכתוב מכתב אישי הוא במצב בו נרצה לבקש קידום. אתם נמצאים כבר כמה שנים בעבודה שלכם באותה המשרה ורואים שדברים לא משתנים? מעוניינים לקבל העלאה במשכורת? רוצים להתקדם לתפקיד מנהלתי משמעותי יותר? אם אתם לא מצליחים להביע את התחושות שלכם כמו שצריך בעל פה, מתבלבלים בכל שיחה שיש לכם עם הבוס ופשוט נאבדים – יכול להיות ששווה לכם להביע את הרגשות שלכם על הכתב.
במכתב קידום חשוב שתתייחסו לסיבות שהופכות אתכם לבן אדם המושלם עבור התפקיד הנכסף שלכם, לתהליך שעברתם בתקופת הזמן האחרונה בחברה ולחשיבות של ציר הפיתוח בתחושה האישית שלכם. אל תביעו כעס ותסכול בניסוחים רגשניים ופרובוקטיבי, תשמרו על אסרטיביות – במקרים כאלה מילים קשות לא יובילו לשום מקום.
3. בשביל להתוודות
אם יש לכם סוד משמעותי שאתם לא מצליחים למצוא לו מענה, אבן על הלב שאתם חייבים להוריד או משהו שאתם פשוט חייבים כבר לספר לאדם הקרוב אליכם – אולי שווה לכם לכתוב מכתב אישי. מכתב אישי לעומת שיח פנים אל פנים יאפשר לכם לספר את הסיפור שלכם במלואו, מההתחלה ועד הסוף. ללא הפרעות, בקצב האישי שלכם ובסדר שבו מגיע לו להישמע. כתיבה מוקדמת של האירועים תעזור לסיפור לשמור על רצף ולהיות מובע בדרך הטוב ביותר. במקום להיקטע במהלך הסיפור על ידי האדם הקרוב המתוסכל, כתיבת מכתב תאפשר לו לקרוא את ההתוודות שלכם בקצב האישי שלו ובכך לקבל את הבשורה בדרך הטובה ביותר.
יכול להיות מדובר בבגידה, יכול להיות מדובר בשקר שאתם לא גאים בו. בסופו של דבר אף אחד לא מושלם, אבל כנות היא תמיד הפתרון.
4. בשביל להביע תיסכול
אם אתם לא מרגישים נאהבים בזוגיות שלכם, אם אדם הקרוב אליכם מאכזב אתכם שוב ושוב ואם אתם פשוט לא מוצאים את המקום במשפחה בין האחים – אולי שווה לכם לשקול לכתוב מכתב אישי לאנשים הקרובים בו תביעו את התחושות שלכם. במכתב תסבירו על האופן שבו אתם מרגישים, על הדברים שיושבים לכם על הלב ועל הדרך שבה אתם רואים לנכון לעשות שינוי. עם המילים הנכונות, אנחנו בטוחים שהמצב ישתפר.
איך לכתוב מכתב אישי?
כתיבה של מכתב אישי, בדומה לכתיבה של ברכה, נאום או כל טקסט אחר הוא תהליך לא קל. מדובר בתהליך שדורש מהאדם שלוקח בו חלק ריכוז, יצירתיות וסבלנות. בהרבה מקרים המילים פשוט לא באות ואתם נמצאים מול הדף הריק, מרגישים חזק את כל הדברים שהייתם רוצים להביע ולא מוצאים את הדרך לומר. אז איך בכלל מתחילים?
-
תכתבו שלד – אם מדובר בסיפור או רצף מסוים שהייתם רוצים להעביר, יכול להיות ששווה שתבנו "שלד" למכתב שלכם. "שלד" משמעו, מבנה בסיסי של המכתב בכותרות – תוכלו לסמן לעצמכם מה הייתם רוצים לכתוב בכל פסקה, מה הסדר שבו הגיוני שהדברים יאמרו ובאלו מילים כדאי שתשתמשו. בניית שלד תעשה לכם הרבה סדר בכתיבת המכתב ותחסוך לכם הרבה בלבול, תסכול ובלגן.
-
תעשו רשימה של נקודות – בנוסף לשלד של המכתב, אנחנו ממליצים לכם לסמן רשימה של נקודות שהייתם רוצים להעביר. לעומת שלד, רשימת הנקודות לא חייבת להיות נושא לפסקה אלא להסתכם באמירה בודדת, דוגמא או רעיון שעלה לכם לראש שחשוב שתזכרו. את הרשימה תניחו לצידכם במהלך הכתיבה ותסמנו את הרעיונות שהבעתם ככל שתתקדמו בתהליך.
-
תיקחו את הזמן – כמו שכבר אמרנו, כתיבה של מכתב אישי הוא תהליך לא פשוט. אנחנו ממליצים לכם לפנות עבור התהליך ערב או כמה ערבים נעימים בסלון הבית שלכם. תשימו מוזיקה נעימה, תכינו לכם כוס תה חמה ומנחמת ותשבו עם עצמכם ותחשבו. תעבירו זיכרונות, תחשבו על הסיבות שהביאו אתכם לכתוב את אותו המכתב ותתהו על הדרך הנכונה ביותר להעביר את הדברים. עם מספיק חשיבה וזמן, זה בסוף יקרה.
מה חשוב שנזכור בתהליך כתיבת מכתב אישי?
תהליך הכתיבה הוא לא פשוט ודורש הרבה סבלנות, ריכוז ומחשבה. ולכן בהרבה מקרים, המכתב שתכתבו בכלל לא יביע את המסר שתכננתם להעביר. חשוב לעשות בקרה על התהליך, לוודא את עצמנו ולקרוא מידי פעם את השורות שנכתבו בשביל לראות אם יש בהן היגיון פנימי. אז מה חשוב לזכור לבדוק?
- אל תשכחו את המסר - בסופו של דבר, מכתב טוב הוא אחד שבו המסר שרציתם להביע עבר. הצלחתם להגיד תודה? אמרתם סליחה? הבעתם את התסכול מהתפקיד הנוכחי שלכם? הרבה פעמים מרוב ההתעסקות בנושא המורכב, דווקא המסר הוא הדבר היחיד שלא מובע. שימו לב לזה – המסר בסופו של דבר הוא הסיבה שגרמה לכם לפנות לכתיבה.
- קריאה לפעולה - אם מטרת המכתב שלכם הייתה לקרוא לפעולה, חשוב לוודא שהדבר קרה. אם הייתם מעוניינים שיסלחו לכם, שישנו את הדרך שבה מתייחסים אליכם או שיעניקו לכם את הקידום שאתם רואים לנכון לקבל – חשוב שתביעו זאת מפורשות. אל תרמזו בעדינות את הכוונה שלכם, תצהירו גלויות. רק ככה המסר שלכם יועבר כראוי, אל תתפשרו על פחות.
- תפסת מרובה, לא תפסת - כתבתם מכתב תודה אישי בהיקף של חמישה עמודים? כתבתם מכתב לבקשת קידום בהיקף של שלושה עמודים וחצי? ובכן, יכול להיות ששווה לכם לחשוב על לקצר את המכתב. הרבה פעמים כשאנחנו נכנסים לתהליך הכתיבה אנחנו שוקעים וכותבים הרבה יותר מלל ממה שנדרש וצריך. המשפט "תפסת מרובה לא תפסת" מתאים בהקשר הזה – לפעמים דווקא כשאומרים יותר מידי, בעצם לא אומרים כלום. שימו לב לזה.
- משלב ראוי - לכל מכתב אישי יש את המשלב הלשוני הראוי לו. מכתב חברי ייכתב בשפה חברית, מכתב שנועד לאיש מקצוע ייכתב בשפה מעט יותר פורמלית והשפה שבה ייכתב המכתב לבוס שלנו תושפע בהרבה מקרים בקשר המיוחד שיש לכם. חשוב שהמכתב האישי שלכם לא ייכתב בשפה גבוהה מידי – אל תשתמשו במילים גבוהות שהאדם אליו מיועד המכתב לא יבין ותדאגו להימנע משימוש בניסוחים פורמליים מידי. את המסר שלכם תעבירו בגובה העיניים, באופן שמכבד את שני הצדדים באותה המידה ששיחה רשמית הייתה מכבדת. לפעמים שפה גבוהה דווקא תנתק את הצד השני מהתחושות שלכם ולא תועיל אלא תיצור נזק.
איך אנחנו יכולים לעזור לכם בכתיבת מכתב אישי?
כמו שכבר אמרנו, כתיבה של מכתב אישי היא מלאכה מורכבת וטעונה. המלאכה דורשת מכותב המכתב לחשוב על סיטואציות מורכבות ולא נעימות ואפילו להעמיק בהן יותר משהיה רוצה. ולכן, בהרבה מקרים היעזרות באיש מקצוע יכולה לסייע לכתיבת מכתב רגיש ומעמיק שיעביר את המסר בצורה הטובה ביותר. אז מה נעשה ביחד?
אם שכנענו אתכם ואתם מעוניינים להיעזר בשירותים שלנו לכתיבת המכתב האישי שלכם, אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר. העבודה שלנו תהיה אישית, משותפת וחברית ואנחנו מבטיחים להעניק לכם שירות רגיש ומקצועי. בהצלחה!
1. נכיר אתכם מקרוב
ראשית, לפני שנשמע על המצב שעליו הייתם רוצים לכתוב נכיר אתכם קצת יותר מקרוב. אנחנו מאמינים שהיכרות עם האדם שבשמו אנחנו כותבים משמעותית מאוד לבחירת ניסוח הדברים ומשפיעה על יכולת שלנו לכתוב באופן אישי, רגיש וכנה. רק לאחר שנכיר אתכם, נוכל להתקדם הלאה.
2. נבין את הסיטואציה
אחרי שנכיר אתכם ואת השפה שלכם קצת יותר מקרוב, נשמע מכם על הסיטואציה שעליה הייתם רוצים שנכתוב. נשאל אתכם על הסיבות שהביאו אתכם להיעזר בשירותים שלנו ועל המסר שהייתם רוצים להעביר ונשמע על המטרה שאתם שואפים להשיג באמצעותו.
3. נבין את המסר כראוי
לאחר שנכיר אתכם כמו שצריך נוכל להתפנות ולהתחיל לעבוד על המכתב. לאחר שנסיים את המלאכה נשלח לכם טיוטה ראשונית ונוודא שאתם מרוצים מהעבודה. נדאג לתקן חוסר דיוקים וניסוחים שהרגישו לכם לא מתאימים ונוודא שתהיו מרוצים מהתוצאה.
אם שכנענו אתכם ואתם מעוניינים להיעזר בשירותים שלנו לכתיבת המכתב האישי שלכם, אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר. העבודה שלנו תהיה אישית, משותפת וחברית ואנחנו מבטיחים להעניק לכם שירות רגיש ומקצועי.
מתחייבים לחזור אליכם תוך עד 60 דקות, בהתחייבות.
אנו מעניקים מענה אישי ואנושי בוואצפ.
בהצלחה!